MARDİN / YEŞİLLİ - Yeşilli Anadolu İmam Hatip Lisesi

HEDEF YKS

Mrt

SINAVLARIN ANALİZLERİYLE İLGİLİ VELİ TOPLANTISI YAPILDI.

Sınıf rehber öğretmeni ve okul rehberlik servisince velilerle yapılan toplantıda gerçekleştirilen sınavların analizleriyle ilgili bilgilendirme yapıldı.

HEDEF YKS 2024 Kapsamında yapılan toplantı ve alınan kararlar;

1- İletişim bağının sürdürülmesi amacıyla whatsapp gruplarının oluşturulacağı toplantı katılımcılarına bildirildi.

2- Kılavuzda yer alan eylem planları çerçevesinde yapılacak toplantıların uygun olması halinde online düzenlenmesine karar verildi.

3- Her okulda Akademik Takip Komisyonunun oluşturulması ve komisyonun görev ve sorumluluklarına uygun olarak hareket etmesi kararlaştırıldı.

4- Yapılan proje ve çalışmalarda görünürlük çalışmalarına önem verilmesi ele alındı.

5- DYK’lardan yaşanan güçlükler ve güçlükleri aşmak için izleyeceğimiz adımlar ele alındı.

6-  Okulların koşulları sağlayarak iller arası kamp ve buna ek olarak okulların kendi okul bünyelerinde de kamplar  düzenleyebileceği bilgisi verildi.

7- Deneme sınavlarının arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılması ve denemelerin ardından eksik olan kazanımların okullarda gözden geçirilmesi kararlaştırıldı.

Mrt

Hedef YKS 2024 üniversite hazırlık programıyla ilgili pano yapıldı. Bununla ilgili 12. sınıflara seminer verildi.

Mrt

MSÜ Sınavı ile ilgili sınav öncesi sınav tanıtım afişleri panoda asıldı. Ayrıca 12. sınıflara sınavla ilgili seminer de verildi.

Mrt

Okul rehber öğretmenimiz Faruk ÖNER KTS Hedef 2024 Kapsamında 12. sınıf öğrencilerine MOTİVASYON semineri verdi.

Ara

TYT ve AYT sürecinde öğrencilerimizin motive olması, üniversiteye yönelik bakış açıları ve ders çalışma konusunda özgüvenlerinin olumlu açıdan etkilenmesi amacıyla okul müdürümüz Deham BALOS, Arapça Öğretmenimiz Zeynep KARATAŞ, Rehberlik hocamız Faruk ÖNER ve Felsefe Öğretmenimiz Gülhan KOYUNCU eşliğinde Mardin Artuklu Üniversitesi'ne gezi düzenlenmiştir. Emeği geçen hocalarımıza teşekkür eder bu zorlu süreçte öğrencilerimize başarılar dileriz.

Kas

Hedef YKS üniversite hazırlık programının tanıtım çalışmaları yapıldı.

Kas

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'müzün başlattığı "Hedef 2023 Projesi" kapsamında okulumuzda 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde yapılacak faaliyetleri planlamak için "Akademik Takip Komisyonu" oluşturuldu. Üniversitelere Hazırlık Eylem Planı oluşturmak amacıyla, YKS koordinatörü Faruk ÖNER başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Komisyon'umuz tarafından yürütülecek eylem planı kapsamında, öğrencilerimizin  gelişimlerinin takip edilmesi için çalışma takvimi oluşturuldu. Bu toplantıda '' Hedef 2023''  sloganıyla aşağıdaki konularla ilgili kararlar alındı:

YEŞİLLİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HEDEF YKS ALINAN KARARLAR

1- Üniversiteye hazırlık çalışmaları ve Hedef-2023 projesi kapsamında Rehberlik Öğretmeni Faruk ÖNER’in koordinatör olarak belirlenmesi,

2-Öğretmen, öğrenci ve veli görüşlerinden hareketle akademik takip komisyonu tarafından üniversitelere hazırlık programı kapsamında YKS eylem planı oluşturulması,

3-KTS ile üniversiteye hazırlık bölümü veri girişlerinin zamanında yapılması ve takibinin sağlanması,

4-Yaz dönemi ve ara dönem kamp programlarının planlanması, yürütülmesi ve takibinin yapılması,

5-Eğitim koçluğu çalışmalarının planlanması, öğrenci-öğretmen eşleştirmelerinin yapılması ve takibinin yapılması,

6-Performans değerlendirme takviminin oluşturularak paylaşılması, Türkiye genelinde performans değerlendirme sınavının uygulanması, EBA akademik destek platformundaki online sınavlara öğrencilerin katılımının teşvik edilmesi ve tüm bu performans değerlendirme sınavlarının sonuçları ile ilgili istatiksel çalışmaların yapılması,

7-Üniversiteye hazırlık çalışmaları kapsamında öğretmen, öğrenci ve velilerden sürekli görüş ve öneriler alınması

8-Üniversite tanıtımları ve alan bilgilendirme faaliyetleri kapsamında mesleki tanıtım ve kariyer günlerinin yapılması, alanında uzmanlaşmış̧, meslek sahibi kişilerin öğrencilerle buluşturulması, ayrıca YKS'de başarılı olmuş̧ öğrencilerle sınava hazırlanan öğrencilerin buluşturulması,

10-Üniversitelere hazırlık çalışmaları çerçevesinde örnek ve özgün uygulamaları olan rehber okullarımız ile akademik başarı bağlamında desteklenme kapsamına alınan paydaş okullarımızın iş birliği içerisinde yürüttüğü faaliyetlerin takip edilmesi,