MARDİN / YEŞİLLİ - Yeşilli Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yeşilli Anadolu İmam Hatip Lisesi

Gül Mahallesi Vatan Caddesi Yeşilli/MARDİN
Vizyon
Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda; milli ve ahlaki değerlere sahip, hoşgörülü, kendine güvenen, kendini geliştirme ihtiyacı duyan, çevresiyle olumlu ve uyumlu iletişim kurabilen, bilgi ve becerisini hayatına yansıtan ve okuluna niçin geldiğinin bilincinde olan öğrencilerin yetiştirildiği bir okul olmaktır.
Misyon
Milli Eğitim Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; güvenli ve huzurlu bir ortamda öğrenmeyi öğrenen, sorumluluklarının bilincinde, milli ve ahlaki değerlere sahip, araştırmacı, okuyan, gerekli ve zamanında dayanışmaya girebilen, kendine ve başkalarına saygılı öğrenciler yetiştirmektir. Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, evrensel ilkeleri gözeten, yüksek karakterli ve nitelikli insanlar yetiştirmektir.
Hafızlık alanı bölge geneli yapılan yarışma sonucu 2. lik başarısı
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :*Anadolu Imam Hatip Lise *Imam hatip Ortaokul *Hafızlık programi *Mesleki Açıköğretim
Ders Başlama Saati: 08:20 Ders Bitiş Saati: 15.40
İngilizce ve Arapça
Ulaşım ilçe minibüsü
OKUL SERVİSİMİZ YOKTUR.
Yerleşim Yeri
İlçemiz, il merkezine 10 km uzaklıkta olup toplam nüfusu 15900´dür. İklimi ılımandır. Okulumuz ilçe girişinde Vatan Caddesindedir.